Arkiv

Ett lyft

Jag har uppgraderat hemsidan litet grand.

Den ena delen består i att jag har snyggat till sidhuvudet (tycker jag i alla fall) och ordnat så att bilden längst upp byts ut slumpmässigt varje gång man laddar om sidan. För närvarande är det fyra olika bilder som visas – en vårbild från Lundskullen, en höstbild från Härene Bro, en bild på kyrkan och (delvis) Jättakullen samt en bild från ett bröllop i Tåstorp 1914.

Det finns säkert medlemmar och andra som har mycket bättre bilder från Södra Härene. Den som vill medverka till att göra sidan ännu snyggare kan skicka sina bilder till mig på adressen info|snabel-a|sodraharene|punkt|se. Motivet ska få plats i en rektangel som har de ungefärliga proportionerna: höjd = 1 x längd = 4. Jag är tacksam om ni skickar bilderna i originalformat, så sköter jag beskärning och eventuell övrig bildbehandling.

Den andra delen består i att jag lagt till en del ny funktionalitet i högerkolumnen. Det går nu att prenumerera på RSS-flöden, både för inlägg och kommentarer. RSS är ett sätt att hålla reda på när hemsidor uppdateras utan att surfa runt till varje enskild sida. Här finns en mer utförlig förklaring om vad RSS är och hur man kan använda sig av det.

Ytterligare en nyhet är att det finns länkar till de senaste kommentarerna. Om man klickar på länken så kommer man till det aktuella inlägget.

Den sista, inte fullt så seriösa, nyheten är att det finns en klocka längst ner i kolumnen. Den kan vara bra om man blir så uppslukad av innehållet på hemsidan att man glömmer tid och rum.
😉

Leave a Reply